Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Technoparty na Nymbursku pokračuje, policie nevylučuje zásah s použitím donucovacích prostředků

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Oseček – Účastníci nelegální technopárty v Osečku na Nymbursku ani přes opakované výzvy prostor neopustili. Policisté proto nevylučují případný zásah s použitím donucovacích prostředků.

Někteří účastníci akce, na kterou se sjely tisíce lidí, už prostor opouštějí. ČTK to dnes řekla středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová. Dnes policisté podle Richterové poskytnou přiměřenou dobu na opuštění prostor. „V návaznosti na další vývoj bude rozhodnuto o případném využití služebního zákroku s použitím donucovacích prostředků," dodala.

Akce začala v pátek, v sobotu na ní bylo až 6000 účastníků. Policisté je vyzvali k odjezdu, ti ale většinou neuposlechli. Na místě také bylo mnoho lidí pod vlivem alkoholu a drog, kteří nemohli hned z místa odjet.

„Policie dnes opět vyzývala účastníky, aby ukončili akci a vyklidili prostor s tím, že ještě další výzvy budou probíhat," uvedla Richterová. Pro případ, že by účastníci neslyšeli policejní výzvy, byly podle ní zpracovány výzvy k opuštění prostoru v písemné podobě, a to v češtině, angličtině a němčině.

Akce se odehrává na ploše o rozloze 8,5 hektaru, na místo přijely stovky aut účastníků technoparty, mezi nimiž jsou i cizinci. Na louce je několik míst s reproduktorovými stěnami, které hlasitě hrají hudbu různých stylů.

Policie v sobotu kolem poledne uzavřela všechny přístupové cesty, lidi kteří se rozhodli odjet, pouští z akce bez problémů. Výzvu k ukončení policisté několikrát zopakovali.

Témata:  technoparty Policie ČR

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 15:41

Hamás nevidí žádný vážný problém v nejnovějším návrhu Izraele

Palestinské militantní hnutí Hamás v neděli uvedlo, že nevidí žádný vážný problém v nejnovějším návrhu Izraele na dohodu o příměří a propuštění rukojmí v Pásmu Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy