Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Příbramsku v sobotu hořela zemědělská hala, oheň napáchal škodu za tři miliony korun

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Volenice (Příbramsko) - V sobotu večer shořela část zemědělské haly v obci Volenice na Příbramsku. Škoda činí tři miliony korun, nikdo nebyl zraněn. 

Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel, který pracuje se dvěma vyšetřovacími verzemi, sklad mohl někdo úmyslně zapálit nebo oheň vznikl při dětské hře.

Objekt je podle mluvčího požární příčkou oddělen od ostatních objektů, kvůli rozsahu však byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Na místě zasahovalo několik desítek hasičů, informoval ČTK mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.Požár byl hasičům nahlášen kolem 19:00, pod kontrolu jej hasiči dostali po čtyřech hodinách.

Původně bylo ohlášeno, že hoří balík slámy, oheň se ale rozšířil na sousední objekt o rozměrech 100 krát 15 metrů, kde bylo uskladněno krmivo pro zvířata. „Díky efektivnímu zásahu se požár rozšířil pouze na polovinu haly a nedošlo k ohrožení přibližně 150 býků v sousedním objektu," uvedl Gabriel.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy