Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslankyně Nina Nováková odstoupila z kandidátky TOP 09. Stranu podpořit nechce

TOP 09 má nové logo
TOP 09 má nové logo
Foto: TOP 09

Praha - Poslankyně Nina Nováková odstoupila ze středočeské kandidátky TOP 09 do podzimních sněmovních voleb. ČTK dnes řekla, že kandidátku nechce podpořit svým jménem.

"Já bych nechtěla poškodit TOP 09, ale vstupovala jsem do strany, která byla konzervativní," uvedla. Zda svou budoucnost vidí stále v TOP 09, nechtěla komentovat. Poslanecký mandát za tuto stranu hodlá řádně dokončit.

Nováková měla kandidovat z patnáctého místa. Zdůraznila, že o nevolitelné pozici ví už od března a pořadí na kandidátce není důvodem jejího rozhodnutí. "Není to tak, že bych byla kyselá nebo zklamaná," řekla k motivům, které ji vedly k odstoupení.

Předseda středočeské TOP 09 Jan Jakob nechtěl rozhodnutí Novákové komentovat, protože prý od ní nedostal žádné zdůvodnění. Podobu kandidátky bude v úterý upravovat krajské předsednictvo. "Navrhnu, aby se druhá polovina kandidátky o jedno místo posunula," uvedl. Volné místo by měla měla obsadit první náhradnice.

Nováková uvedla, že se chce věnovat tématům evropské kulturní identity v rámci středoevropské platformy s osobnostmi ze Slovenska, Rakouska, Maďarska a Polska. Pracovní skupina, v níž jsou politici i představitelé občanské společnosti, nesouhlasí s ideologiemi, jako jsou naivní multikulturalismus a absolutní liberalismus. "Za současné politické a společenské situace to považuji za mnohem prospěšnější než boj o setrvání ve vysoké politice," uvedla ke své účasti v projektu, který podle ní zatím nebude politickým subjektem.

Témata:  TOP 09 Nina Nováková

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy