Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Dešťovku je mezi Čechy velký zájem, v druhém kole stát rozdělí 240 milionů

Ministerstvo životního prostředí
Ministerstvo životního prostředí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V druhé výzvě dotačního programu Dešťovka bude 240 milionů korun. Ministerstvo životního prostředí dříve hovořilo o 200 milionech, což byl dvojnásobek prvního dotačního kola. To se vyčerpalo za 28 hodin.

Dotace z programu mohli čerpat vlastníci i stavebníci všech obytných domů s výjimkou rekreačních. Stát podpořil zachytávání srážkové vody na zalévání zahrady, akumulaci srážkové vody pro splachování záchodů a využití přečištěné odpadní vody jako vody užitkové.

"Na tiskové konferenci budou zveřejněny nové úpravy programu, datum spuštění příjmu žádostí a další doplňující informace k tomu, jak správně postupovat při podání žádosti. Občané budou moci na pořízení systému na hospodaření s dešťovou vodou opět získat až 105 tisíc korun," uvedl úřad vedený ministrem Richardem Brabcem (ANO). Podle dřívějších prohlášení by měl stát přijímat žádosti od 7. září.

Podle Brabcových dřívějších slov bude nově vyčleněné peníze rozděleny na dvě části: "Polovina půjde pouze do suchých oblastí. V nich jsme stanovili například podmínku, že v uplynulých třech letech tam nastal minimálně jednou kritický nedostatek vody," řekl dříve v České televizi.

Témata:  Ministerstvo životního prostředí České republiky Vladimír Brabec dotace

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy