Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuriózní nehoda: Na D35 u Olomouce z návěsu spadl tank

Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Foto: Army.cz

Olomouc - Na D35 ve směru z Olomouce na Hranice došlo dnes ke kuriózní nehodě, při které vojákům sjel z návěsu tank. Komunikace je průjezdná. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.

Nehoda se stala kolem 07:00 na 294. kilometru dálnice poblíž Dolního Újezdu na Přerovsku. Podle mluvčího Generálního štábu Jindřicha Pleschera šlo o tank z výzbroje 73. tankového praporu, který vojáci převáželi z Přáslavic do Nového Jičína. "Vojáci tank vezli na návěsu, jeli z kopce a tank jim zřejmě sjel a spadl z návěsu," uvedl policejní mluvčí.

Podle mluvčího Generálního štábu se tank z podvalníku částečně sesunul a následně zablokoval komunikaci. "Nikdo nebyl zraněn a nedošlo k poškození komunikace ani ostatních vozidel. Na místě zasahuje Vojenská policie a ve spolupráci s dálniční policií pracují na co nejrychlejším odstranění," informoval dnes ČTK Plescher.

"V době příjezdu hasičů byl tank již v odstavném pruhu, nikoliv převrácený. Hasiči asistovali při zpětném naložení na nákladní vozidlo. Během své činnosti jednotky provedly nutná bezpečnostní opatření a překontrolovaly možný únik provozních kapalin," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Doplnil, že v tuto chvíli nehodu již pouze došetřuje policie.

Témata:  dopravní nehody tanky Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

7. května 2024 13:20

Novým ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy