Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při hromadné nehodě v Praze se zranilo 11 lidí, z toho deset policistů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Škoda Auto

Praha - Při hromadné nehodě tří policejních a dvou civilních aut v Praze 4 se dnes dopoledne zranilo 11 lidí, z toho deset policistů.

Jednou z možných příčin je technická závada na služebním autě. Zranění policisté byli ze speciální jednotky, která má zajišťovat pořádek v metropoli při večerním fotbalovém zápase Sparty s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Nehoda se stala krátce před 11:00 nedaleko objektu Policejní akademie ve Lhotce. "Dopravní policisté si na místo události přizvali znalce, který pracuje hned s několika verzemi," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daňěk.

Sanitky odvezli k ošetření devět lidí, z toho osm policistů. "Všechna ta zranění jsou hodnocena jako lehčí," řekl ČTK Ondřej Franěk z pražské záchranné služby.

Kvůli večerní odvetě třetího předkola fotbalové Evropské ligy mají na bezpečnost v ulicích hlavního města dohlížet stovky policistů. Mnoho z nich je už od rána v ulicích.

"Zmíněná dopravní nehoda je tak v tomto kontextu nepříjemnou událostí, nicméně v konečném důsledku nebude mít na samotné bezpečnostní opatření žádný vliv," dodal mluvčí.

Témata:  dopravní nehody Policie ČR Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy