Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie ze zapálení kostela v Třinci obvinila tři muže, jednomu ještě nebylo 18 let

požár
požár
Foto: Pixabay

Třinec - Policie obvinila tři muže ze založení středečního požáru vzácného dřevěného kostela v Třinci-Gutech na Frýdecko-Místecku. Jeden obviněný je mladistvý, všichni tři jsou české národnosti. Za trestný čin obecného ohrožení jim hrozí až 15 let vězení.

"Je to velmi čerstvá záležitost a police v současné době na motivu celé záležitosti pracuje," řekl moravskoslezský policejní ředitel Tomáš Kužel. Uvedl, že policie bude jednat o možném vzetí obviněných do vazby.

Další informace podle ředitele není možné zveřejnit. "Víc zatím nemohu sdělit, protože skutečně na věci pracují pracovníci služby kriminální policie a vyšetřování a státní zástupce, který věc dozoruje," řekl Kužel.

Dřevěný kostel Božího těla v Gutech pocházel z 16. století. Byl cennou památkou s mnohým původním vybavením a obrazy z první poloviny 16. století. V letech 2012 až 2014 byl zrekonstruován za 4,3 milionu korun. Hmotné škody půjdou podle předběžných odhadů do desítek milionů korun, historická ztráta je ale nevyčíslitelná.

Témata:  krimi žhářství požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy