Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za Piráty budou kandidovat zástupci Pěti procent pro vzdělávání

Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Foto: Pirátská strana

Praha - Na kandidátkách České pirátské strany pro podzimní sněmovní volby se ve třech krajích objeví zástupci strany Pět procent pro vzdělávání.

Spolupráce vychází hlavně ze shody obou subjektů nad tematikou lepších podmínek pro učitele, zajištění rozmanitého vzdělávacího systému a podpory výchovy ke kritickému myšlení a mediální gramotnosti.

"V pro nás klíčové oblasti vzdělávání vycházíme s Piráty ze stejných základních principů. Česká politika i české vzdělávání potřebuje změny, a ve spolupráci s Piráty máme největší šanci je prosadit," uvedl v tiskové zprávě předseda Pěti procent pro vzdělávání Kryštof Kozák po podpisu smlouvy o spolupráci se šéfem Pirátů Ivanem Bartošem.

Podmínky pro učitele by se podle obou stran měly zlepšit tak, aby profese přilákala a udržela podstatnou část absolventů. Školy by pak měly mít možnost svobodně vybírat způsob výuky. "V neposlední řadě se pak strany budou společně snažit zvýšit podporu školní výchovy ke kritickému myšlení a mediální gramotnosti mladých," uvedla uskupení v tiskové zprávě.

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy