Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na D1 se srazil kamion, osobní auto a dodávka. Na místě jeden mrtvý

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Brno - Při dnešní nehodě kamionu, osobního auta a dodávky na 175. kilometru D1 u Ostrovačic na Brněnsku zemřel jeden člověk. Dalších šest cizinců bylo zraněno.

Policie dálnici ve směru na Prahu uzavřela kvůli přistání vrtulníku, utvořily se kolony. Před 10:00 byla dálnice průjezdná jedním pruhem, řekl ČTK mluvčí hasičů Filip Venclovský. Policie bude nehodu dále dokumentovat a vyšetřovat, příčinu zatím podle mluvčí Štěpánky Komárové nelze komentovat.

K havárii došlo asi v 8:15. Jedna žena utrpěla mnohočetná vážná zranění, další čtyři muži a jedna žena jsou zranění středně těžce, uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Ostatní cizinci, kteří cestovali v početnější skupině, si zajišťují náhradní dopravu, uvedl Venclovský.

Potíže v dopravě lze očekávat i v nejbližších desítkách minut. Řidiči mohou dálnici opustit na exitu 182 Kývalka, ovšem kvůli stavebním pracím nelze projet Ostrovačicemi směrem na nejbližší exit Devět Křížů. Nabízí se cesta přes Rosice, Zastávku a Zbraslav k exitu 162 Velká Bíteš.

Témata:  dopravní nehody nehody aut EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy