Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boj o místa v Radě ČRo: O dvě křesla se uchází devět kandidátů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.wikipedia.org

Praha - V devítičlenné Radě Českého rozhlasu jsou dvě volná místa, zájem o ně projevilo devět kandidátů. Členy rozhlasové rady volí Sněmovna. Volební výbor po veřejném slyšení zúží počet kandidátů tak, aby odpovídal trojnásobku uvolněných míst.

Veřejné slyšení se uskuteční ve Sněmovně 22. srpna. Poslanci budou nakonec vybírat ze šesti kandidátů. Do voleb jim zbývá zatím jen jedna řádná schůze, která začne 5. září.

Mezi kandidáty je nynější poslanec hnutí ANO Zdeněk Soukup, šéfredaktor časopisu Zahrádkář Jan Stanzel, Jan Jirák z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, jehož navrhl UNICEF ČR, nebo přednosta Dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a 3. lékařské fakulty UK Petr Arenberger, který do rady kandidoval již dříve.

V radě byla volná tři místa, poslanci ale v červnu zvolili jen jednoho nového člena. Stal se jím jejich dosavadní kolega Vítězslav Jandák (ČSSD). Další členy rady poslanci už v červnu nezvolili.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Český rozhlas

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy