Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena tajila porod a dítě schovala v koši. Teď čelí obvinění z vraždy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Plzeň - Žena (20), která si minulou neděli snažila utajit domácí porod, byla dnes obviněna z vraždy. Holčičku schovala před přivolanými lékaři v prádelním koši, ale ta ještě stejnou noc zemřela ve plzeňské fakultní nemocnici.

"V neděli odpoledne jsme obdrželi od zdravotnické záchranné služby informaci, že v Plzni na Doubravce zdravotníci zasahují v bytě u ženy, která evidentně porodila, i přestože to popírala," uvedla krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Policisté nalezli zraněného novorozence v koši na prádlo. Okamžitě mu poskytli první pomoc a přivolali lékaře, kteří ho převezli do nemocnice. "Dítě mělo závažná poranění hlavy a těla. Narozená holčička, bohužel, i přes veškerou péči lékařů, ještě tu noc zraněním podlehla," dodala.

Mladá žena podle policie své těhotenství před všemi tajila, a protože věděla, že dítě nechce, rozhodla se pro domácí porod. Novorozenec byl podle lékařů klinicky donošený. "Chvíli po porodu způsobila dítěti rozsáhlá zranění a schovala ho do prádelního koše. Nechtěla, aby někdo věděl, že rodila. Vyrušili ji známí, kteří vešli do bytu, a když viděli, že žena krvácí, zavolali lékaře," uvedla mluvčí.

Kriminalisté v pondělí ve večerních hodinách ženu obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. V současné chvíli je žena v policejní cele. Může být potrestána odnětím svobody na 15 až 20 let nebo výjimečným trestem.

Témata:  vražda děti Plzeň

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy