Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud řeší kauzu policistů zasahujících proti Sudků

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Obvodní soud pro Prahu 1 dnes pokračoval v projednávání případu dvou policistů, kteří loni v létě zasahovali proti Michelle Sudků v kavárně na Újezdě v Praze. Policisté Lukáš Kočer a Petr Michálek čelí obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby, hrozí jim až pět let vězení nebo zákaz činnosti.

Sudků napadla dívku na toaletách kavárny loni 5. července. Pokusila se ji uškrtit tričkem. Přivolaní policisté Sudků nechali převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, podle obžaloby ale informace o útoku nepředali lékařům.

Oba policisté v červnu uvedli, že o škrcení nevěděli. Podle jedné z žen, které byly v kavárně s napadenou, ale dívky policistům řekly, že ji Sudků škrtila. "Řekly jsme pravdu, že ji škrtila tričkem," uvedla svědkyně. Skupina ale nechtěla na policejní stanici věc dál řešit. Policisté podle nich napadené dívce nabídli, že do protokolu napíšou, že se Sudků jen obnažovala.

"Řekli jsme obsluze, aby zavolala policii," vypověděla dnes další z dívek, která byla s napadenou v kavárně. Byla prý u toho, když policisté vyslýchali Sudků. "Ptali se jí, jestli dívku škrtila a ona řekla, že ano. Když se zeptali proč, odpověděla, že je sexuální deviant," uvedla.

I ona potvrdila, že dívky nechtěly jít na policejní stanici. "Ten policista se na to moc netvářil a říkal, že to není tak jednoduché," řekla. Prosbě prý ale policisté nakonec vyhověli. "Vrátila se (poškozená), řekla nám, že na policejní stanici nemusíme, a že tak jako tak tu útočnici odvezou do Bohnic," dodala svědkyně.

Po výslechu svědkyň soudkyně Helena Králová jednání odročila na neurčito, není totiž jisté, zda a případně kdy bude napadená dívka schopna vypovídat.

Témata:  Policie ČR Praha soudy

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy