Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čech byl v Hong Kongu odsouzen na 27 let vězení

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Praha - Soud v Hongkongu dnes poslal českého občana na 27 let do vězení za pašování drog. Muž (63) se patrně neodvolá, protože by to zpomalilo proces jeho vydání do vlasti.

Čecha loni zadržela policie na letišti s šesti kilogramy kokainu v kufru. Muži podle prokuratury přitížil fakt, že organizátorům průběžně posílal e-maily, jak pokračuje jeho cesta se zavazadlem, uvedl irozhlas.cz. U soudu již v březnu muž prohlásil, že je nevinný a že o drogách ve svém zavazadle nevěděl.

Dozorující státní zástupce Nejvyššího hongkongského soudu v pondělí Radiožurnálu řekl, že odmítá uvěřit, že obžalovaný o převážení drog v kufru nevěděl.

Českému konzulovi Daliboru Mičkovi obžalovaný sdělil, že se pravděpodobně odvolávat nebude, protože by to výrazně zpozdilo proces jeho vydání do ČR.

Témata:  Češi Thajsko drogy věznice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy