Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hoří dřevařská firma na Jihlavsku, zasahuje 11 hasičských jednotek

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - V Jihlavě hoří areál apolečnosti na zpracování dřeva, zasahuje 11 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Možnou příčinu požáru na místě zjišťuje vyšetřovatel.

Hasiči na místě zasahují přibližně od 04:00. Požár zasáhl halu a dopravníky. Na místo události operační důstojník vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Jihlavě, Třešti, Polné a Havlíčkově Brodě společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jihlavy – Bedřichova, Štoků, Větrného Jeníkova, Luk nad Jihlavou, Dolní Cerekve, Stonařova a jednotku HZS podniku Kronospan CR, s.r.o.

"Nejprve byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a v 05:30 došlo k vyhlášení třetího stupně požárního poplachu. Na likvidaci jsme nasadili několik vodních proudů a kromě toho jsme se zaměřili i na ochranu okolí, abychom zabránili rozšíření plamenů," řekla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Dodala, že při požáru nebyl nikdo zraněn. Zatím netuší, jak dlouho budou hasiči zasahovat. Majetková škoda nebyla dosud vyčíslena.

Témata:  Vysočina EuroZprávy.cz požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy