Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trojskou ZOO v Praze navštívil letos miliontý návštěvník

ZOO Praha
ZOO Praha
Foto: ZOO Praha

Praha - Pražská zoo dnes přivítala miliontého návštěvníka. Letos se tak stalo jen o tři dny později než v loňském rekordním roce.

Pražskou zoo loni navštívilo přesně 1,448.353 lidí, letos 18. dubna pak zoo přivítala šedesátimiliontého návštěvníka celkem.

"Příchod miliontého návštěvníka je pro nás malým svátkem a oceněním práce všech zaměstnanců a spolupracovníků Zoo Praha," uvedl dnes ředitel zoo Pavel Bobek.

Zoo v Praze byla otevřena 28. září 1931. Zatímco do 50. let se na zvířata každý rok přišel podívat necelý půlmilion lidí, ve druhé polovině století to bylo v průměru kolem 750.000. V roce 1975 měla na kontě 25 milionů návštěvníků od svého vzniku.

Po roce 1989 návštěvnost zahrady ale opět klesla. Hranici jednoho milionu návštěvníků za rok zoo překonala poprvé v roce 2005 a od té doby zatím pokaždé.

Témata:  Zoo Praha Praha život

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy