Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatel Dědek Ústeckou kandidátku STAN nepovede, nahradil jej Šťovíček

Petr Gazdík
Petr Gazdík
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Podnikatel Dalibor Dědek nakonec nepovede kandidátku hnutí Starostové a nezávislí (STAN) v Ústeckém kraji. Na první místo se vrací bývalý starosta Litvínova Milan Šťovíček. První místopředseda STAN Vít Rakušan odmítl možnost, že by kroky kolem Dědka byly zmatečné.

Dědek začal se Starosty spolupracovat na začátku měsíce poté, co zkrachoval projekt společné kandidatury STAN s lidovci. Za cíl si dal hledání nezávislých osobností, které by za hnutí šly do voleb. Nakonec se ujal i místa na kandidátce. Podle lídra kampaně STAN Jana Farského se nyní vrátí do předchozí role. "Bude nám pomáhat s celorepublikovými tématy a bude naším výsostným podporovatelem," konstatoval Farský.

Na kandidátce skončil kvůli mediální nálepce "dalšího miliardáře, který se chce dostat do politiky", vysvětlil Farský. "Tím, že do toho vstoupil Dědek, tak se okamžitě objevily titulky, že další miliardář prahne po moci, Dědek si koupil STAN a je to druhý Babiš," dodal Dědek.

Jistou chybu vidí i ve webu, na kterém Dědek hledal pro Starosty "slušné". "Výzva měla efekt, že lidi se začali ptát: 'Hrome, to v tom STAN, nejsou slušní?'," uvedl.

"STAN ohlásil spolupráci s Daliborem Dědkem, ta nadále trvá. My podle mého názoru z určitého úhlu pohledu tu situaci zpřehledňujeme a odnímáme ze STAN zátěž v tom pohledu, že někdo si kupuje politické hnutí," řekl Rakušan.

Témata:  Starostové a nezávislí Jan Farský Ústecký kraj Petr Gazdík

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy