Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři napadli internetový obchod Mall.cz, odcizili hesla k 750.000 účtům

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Internetovému obchodu Mall.cz odcizili hackeři údaje až k 750.000 starších uživatelských účtů. Firma se proto rozhodla část hesel vymazat, aby zabránila jejich zneužití, a kontaktovala zákazníky, kterých se únik hesel mohl týkat.

Ohrožena byla s největší pravděpodobností starší databáze z roku 2014. Část z ní obsahovala jednoduchá hesla, která neodpovídají současným bezpečnostním zásadám. Dotčená databáze byla zakódována již nepoužívaným způsobem, který útočníkovi umožnil jednodušší hesla prolomit.

"Od roku 2016 Mall.cz pro ukládání a šifrování zákaznických dat využívá jiný - bezpečnější způsob, který splňuje moderní bezpečnostní standardy a prolomení by u něj nemělo hrozit," uvedl mediální zástupce Mall.cz Jan Řezáč.

"Aktuálně pro naše zákazníky připravujeme aplikaci, která bude k dispozici na našich stránkách, na níž si budou moci ověřit, zda se problém týká právě jejich účtu," dodal.

Vedení společnosti kontaktovalo Úřad pro ochranu osobních údajů a připravuje podání trestního oznámení.

Témata:  Mall.cz hackeři ekonomika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy