Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Internetový obchod Mall vyzkouší jako první v ČR doručování zásilek dronem

Mall.cz začne doručovat zásilky svými drony
Mall.cz začne doručovat zásilky svými drony
Foto: Mall.cz

Praha - Druhý největší tuzemský e-shop Mall.cz v příštím týdnu vyzkouší doručování zásilek dronem. Mall.cz to dnes sdělil serveru Globe24.cz.

Uvedl, že automatizované předání zásilek příjemci otestuje jako první český e-shop. Zavedení doručování dronem by podle e-shopu přineslo snížení nákladů a zrychlení doručení zásilek.

V zahraničí doručování bezpilotním letounem úspěšně otestoval Amazon, DHL nebo Švýcarská pošta.

Zkušební zásilku dron doručí pod dohledem Úřadu pro civilní letectví, protože takový postup česká legislativa nyní neumožňuje.

"K úpravě legislativy může vést ještě dlouhá cesta, pro nás je podstatné být součástí celého procesu a mít možnost poskytnout zkušenosti z našeho vlastního testování," uvedl šéf Mall Group Jakub Havrlant.

Cílem testu je podle Mall.cz ověřit kompletní proces od objednání přes identifikaci v distribučním centru až po převzetí dronem, který zásilku doručí zákazníkovi. Test se uskuteční v distribučním centru v Jirnech u Prahy a zájemci ho budou moci sledovat na facebookovém profilu Mall.cz nebo na zvláštním webu.

Témata:  Mall.cz obchody Drony

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy