Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Pardubicku zemřela žena. Na přechodu ji srazil kamion

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Pardubice - Na frekventované státní silnici I/35 na Pardubicku dnes tragicky zahynula žena, která vedla kolo. Na přechodu ji srazil kamion.

"Nehoda se stala po 7:00 v Jaroslavi. Žena, která vedla jízdní kolo, přecházela po přechodu pro chodce," uvedla mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.

Silnice v Jaroslavi je nyní uzavřena. Policisté odklánějí dopravu po vedlejších komunikacích.

Rady pro cyklisty

Vizuální kontakt výrazně snižuje riziko kolize. Mějte proto na sobě a na kole reflexní prvky a přinejmenším za snížené viditelnosti buďte vždy osvětlení vpředu i vzadu.

Především řidič rozměrnějšího vozidla (autobus, nákladní vozidlo), které začíná odbočovat nebo třeba vyjíždět ze zastávky, kvůli mrtvému úhlu ve zpětném zrcátku prakticky nemá šanci cyklistu vedle svého vozidla vidět, upozorňuje na svém webu Besip.

Nepodjíždějte odbočující vozidla a neobjíždějte zleva vozidlo, které signalizuje, že se rozjede. Nezapomínejte také, že rozměrnější vozidla při zatáčení vybočují do stran.

Ve vozovce i na stezce jezděte vpravo, přitom ale dodržujte bezpečný odstup od překážek, zejména od parkujících automobilů. Dejte si pozor na vozidla, která zastavila, nebo zastavují, především na vystupující - otevřené dveře. Při jízdě ve skupině jezděte za sebou s dostatečnými rozestupy a ve velké skupině se rozdělte na několik menších.

Témata:  dopravní nehody cyklisté Pardubický kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy