Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Modrá vlna v Brně: ODS zahájila závěrečnou část kampaně, sází na osobní kontakt s voliči

26. kongres ODS
26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - ODS dnes v Brně zahájila horkou fázi volební kampaně označovanou jako modrá vlna. Strana sází na osobní kontakt s voliči. Náklady kampaně odhadl předseda ODS Petr Fiala na 80 milionů korun, zákonný limit je 90 milionů.

Čtrnáct dodávek s tvářemi krajských lídrů zaparkovali dnes občanští demokraté na Moravském náměstí v Brně. "Klíčovým prvkem kampaně ODS jsou debaty s občany," řekl předseda centrálního volebního štábu Zbyněk Stanjura. Auta s kandidáty navštíví přes 6000 obcí a měst.

Volební program ODS je rozčleněný do několika balíčků - daňového, antibyrokratického, vzdělanostního a bezpečnostního. "Jasně říkáme: žádné progresivní zdanění, žádné kosmetické změny, ale výrazné a spravedlivé snížení daní," uvedl dnes Fiala.

Slíbil také omezení byrokracie. "Mluvíme o antibyrokratické revoluci. Neslibujeme žádné Potěmkinovy vesnice. Víme přesně, co zrušíme a co zrušíme hned," uvedl Fiala. Ve volbách jde podle něj o to, zda komunisté po 28 letech znovu získají vliv na vládu, a také o to, zda se k moci naplno dostane Andrej Babiš a jeho hnutí ANO.

Občanští demokraté budou mimo jiné požadovat snížení daňové zátěže a zrušení elektronické evidence tržeb (EET). Naopak odmítají povinné kvóty na přijímání migrantů.

V roce 2013 ODS ve sněmovních volbách získala 7,72 procenta hlasů. Na jižní Moravě, kde už tehdy byl lídrem Fiala, jen asi sedm procent. "Žádné číslo vám neřeknu, ale nepochybně chceme, abychom měli více - a podstatně více - než jsme měli v roce 2013. Já sám očekávám dvouciferný výsledek a byl bych zklamán, kdybychom ho nedosáhli," řekl Fiala. Poslední volební model agentury Median přisuzuje ODS zisk deseti procent hlasů.

Témata:  ODS Petr Fiala Zbyněk Stanjura

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy