reklama

Finálový galavečer se koná 23. září v DRFG Arene v Brně. "V novém konceptu České Miss se soustředíme na komunikaci na sociálních sítích a zásahy máme opravdu velké. Snažíme se zaujmout vrstevníky finalistek, mladou generaci, protože původní podoba soutěže Miss byl jednou za rok pořad v televizi. Tu dnes sledují především lidé od 50 let výše, ti jsou hlavními diváky televizních pořadů. Mladá generace dnes televizi téměř nesleduje, důležité je pro ně online prostředí a sociální sítě. Chtějí vědět, co se děje průběžně, nejen v průběhu jednoho večera. Fanouškovská základna letošních finalistek a vítězek posledních dvou ročníků soutěže je celkem už přes 750.000 followerů (příznivců), takže zásah směrem k mladé generaci je výrazný," řekla Čerešňáková.

V poslední době soutěž o královnu krásy sledovalo v televizi stále méně lidí. Zatímco divácky nejúspěšnější Miss ČR, která se v roce 2010 sloučila s Českou Miss v jeden projekt, v roce 2000 k obrazovkám TV Nova přilákala 3,62 milionu lidí nad 15 let, loňský ročník České Miss 2016 zaznamenal jen 774.000 diváků

Soutěž Česká Miss provázejí právní dohady. Předchozí minoritní majitelka Marcela Krplová popírá, že by projekt patřící společnosti Czech Event Production, ona sama převedla na Čerešňákovou nebo Martina Ditmara. Valná hromada společnosti však pro neuspokojivé ekonomické výsledky v září 2016 Krplovou i její tým z vedení společnosti odvolala a nově do projektu vstoupili právě Čerešňáková s Ditmarem. Krplová však ještě v době svého působení v projektu převedla ochrannou známku na společnost svého bratra a průběžně se o ni vede soudní spor.

Vítězka České Miss se zúčastní nejprestižnější světové soutěže Miss Universe, první vicemiss se zúčastní Miss Earth a druhá vicemiss Miss Supranational. Pořadatelé letošní České Miss také vyhlásí Českou Miss Online a Českou Miss Survival pro nejúspěšnější z absolvování kurzu "přežití".

Na volbě vítězky se podílí jak veřejnost prostřednictvím hlasování, tak odborná porota. První vítězka soutěže krásy Ivana Christová, která uspěla v roce 1989 v soutěži pod názvem Miss Československo, v rozhovoru pro ČTK před časem vzpomínala, že si léta dávala dohromady imunitní systém a správné stravovací návyky. "Kvůli tomu, že jsem se víc než deset let pořádně nenajedla, jsem prodělala několik kolapsů a operací," upozornila na daň zaplacenou za štíhlou postavu. 

Obnovená soutěž miss se v Česku koná přes čtvrt století. Soutěži Miss ČR, kterou od roku 1989 pořádal Miloslav Zapletal, konkurovala od roku 2005 Česká Miss, kterou pořádala Michaela Maláčová, manželka miliardáře Zdeňka Bakaly. Zatímco Miss ČR vybírala odborná porota, Českou Miss volili televizní diváci. Nakonec byly soutěže sloučeny a od roku 2011 existuje pouze Česká Miss.