Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík na Zlínsku srazil muže, měl přitom zákaz řízení

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Zlín - Mladíkovi (20) se zákazem řízení hrozí až deset let vězení. Dle policie úmyslně srazil na konci srpna v Tlumačově na Zlínsku autem místního obyvatele. Muž (38) skončil se zraněním v nemocnici.

Mladý muž z obce poblíž Otrokovic na Zlínsku se podle policie chtěl 31. srpna večer projet v kamarádově autě. Jelikož měl uložený zákaz řízení, vybral si pro jízdu odlehlou ulici mezi panelovými domy v Tlumačově.

"Jeho svižná jízda však rušila obyvatele domů, kteří seděli venku. Jeden z nich šel mladíka upozornit na to, že zde jezdí příliš rychle, a že tedy zavolá policejní hlídku," sdělila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidič poté podle ní zpanikařil a přestože stál muž před jeho vozem, rozjel se se snahou co nejrychleji zmizet. "Muž však neuhnul, mladík ho nabral na kapotu a po ujetí několika desítek metrů muž z kapoty spadl. Mladík, aniž by zastavil a přesvědčil se, zda se mu něco nestalo, z místa ujel," uvedla Kozumplíková.

Po incidentu na místo přijel majitel auta, který policistům zpočátku tvrdil, že chodce srazil on. "Zraněný muž však jeho tvrzení vyvrátil, proto musel s pravdou ven. Přiznal, že vůz půjčil mladému kamarádovi. Ten se ke svému jednání přiznal," doplnila mluvčí.

Témata:  krimi dopravní nehody Zlínský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy