Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík může za brutální vraždu babičky dostat výjimečný trest, stokrát ji bodl nožem

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Mladíkovi (18), který loni podle obžaloby zavraždil v Dubí na Teplicku svoji babičku, hrozí až výjimečný trest. Ženu nejprve asi pětkrát udeřil do hlavy lahví alkoholu. Poté ji dvěma noži začal bodat do hlavy, hrudníku, břicha, zad, ramen. Ústecký krajský soud kauzu projedná příští týden.

Mladík podle žalobce ženu zavraždil kolem 5. listopadu. Její tělo bylo objeveno o víc než dva týdny později. Na podnět rodiny, která ženu nemohla delší dobu zastihnout, otevřela dveře bytu policie. Žena ležela pod vrstvou oblečení a přikrývek.

"Poškozené způsobil pět tržně zhmožděných ran hlavy a 99 bodných a bodnořezných ran na hlavě, krku a trupu," popisuje státní zástupce v obžalobě. Nůž nechal ženě zabodnutý v krku. Tam přerušil krční míchu, což bylo příčinou smrti.

Podle obžaloby se mladík do bytu opakovaně vrátil a odnesl z něj iPad a televizor a prodal je v zastavárně. Další věci, jako třeba sadu příborů, náramkové hodinky nebo desky se starými výtisky novin, našla policie v kufru v hotelu, kde mladíka 23. listopadu zadržela.

Podezřelý muž je obžalován v nejpřísnějším, třetím odstavci trestního zákona za vraždu spáchanou zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem.

Témata:  vražda Ústecký kraj soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy