Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovna nebude projednávat odklad dalších fází EET, ANO a ČSSD návrh zablokovaly

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Sněmovna nebude projednávat návrh na devítiměsíční odklad spuštění závěrečných dvou fází elektronické evidence tržeb (EET). Požadavek na zařazení předlohy, kterou připravili poslanci KDU-ČSL a STAN, zablokovaly kluby ČSSD a ANO.

Poslanec Starostů a nezávislých Jan Farský (za TOP 09) při obhajobě návrhu uvedl, že o úpravách evidence tržeb mluví většina stran. Po říjnových volbách může nastat podle poslance zjitřená politická atmosféra. "Na ty změny reálně v čase mezi volbami a 1. březnem nebude čas," uvedl. Předlohu autoři navrhli tak, aby ji poslanci mohli schválit zrychleně už v prvním čtení. Projednání by podle Farského zabralo pět minut.

Návrh na zařazení bodu na program schůze vetoval za kluby ČSSD a ANO předseda sociálnědemokratických poslanců Roman Sklenák. "Pro tento krok nemám pochopení, určitě by to nebylo pět minut," konstatoval. Na předlohu starostů a lidovců se tak v tomto volebním s největší pravděpodobností už nedostane.

Třetí fáze EET má začít od března příštího roku a bude se týkat občerstvení nebo farmářských trhů, čtvrtá fáze zahrne řemeslníky a má začít v červnu 2018. Odklad by přinesl čas pro vyhodnocení dopadů dvou předchozích fází.

Témata:  elektronická evidence tržeb Jan Farský Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy