Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politici jsou zloději? Sportovní komentátor ČT svou poznámkou pobavil Čechy

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha – Sportovní komentátor České televize Michal Dusík se umí velmi trefně vyjádřit nejen k hokejovým zápasům či atletice, ale k aktuálnímu dění a politické situaci. Svým statusem na sociálních sítích pobavil celou řadu Čechů.

„Pokud platí, že za zveřejnění fotografie zloděje dostanete pokutu, tak se autoři některých předvolebních bilboardů nedoplatí,“ uvedl Dusík na twitteru. Jeho poznámka měla mezi uživateli velký úspěch. 

Pokud platí, že za zveřejnění fotografie zloděje dostanete pokutu, tak se autoři některých převolebních bilboardů nedoplatí.

— Michal Dusík (@mikiedusik) 15. září 2017

Narážel tak na rozhodnutí Ústavního soudu, který zamítl stížnost firmy ekolo.cz. Ta na svých stránkách zveřejnila fotografii zloděje, za což jí ale Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) za to firmě uložil pokutu pět tisíc korun. Úředníci argumentovali tím, že i zloděj má právo na soukromí. Senát Ústavního soudu následnou stížnost firmy zamítl, čímž platnost pokuty definitivně potvrdil

Rozhodnutí soudu přitom kritizovala i někdejší soudkyně a senátorka za Stranu zelených Eliška Wagnerová. „Opět jedno z rozhodnutí, která občana vzdalují od důvěry ve spravedlivé rozhodování soudů. Chytí-li poškozený pachatele při činu, byť kamerovým záznamem, nemůže v testu proporcionality obstát vítězství osobnostních práv pachatele nad majetkovým právem poškozeného za použití formálního 'štrikování' paragrafů,“ zlobí se Wagnerová.

Témata:  soudy krádeže Ústavní soud ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy