Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman manipuluje s realitou a pomáhá šířit na veřejnosti bludné názory, tvrdí novinář

Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Známý novinář a komentátor Jaroslav Kmenta označil Českou republiku za Republiku Kmotrů. Přispívá tomu dle jeho mínění i současný prezident Miloš Zeman. Ten prý manipuluje veřejné mínění a lidé dokážou těžko rozpoznat, co je dobro, a co zlo.

Novinář na svém facebooku komentoval návštěvu Andreje Babiše (ANO) na Hradě u Miloše Zemana. „Zjevně si zase budou plácat po rameni a tvrdit, že kauza Čapí hnízdo je kampaň. Co kdyby se Zeman uráčil exministra financí Babiše zeptat na vážné případy, které se dotýkají dolních deseti milionů?“ tázal se ještě před schůzí Kmenta.

Zmínil v této souvislosti na strategii tzv. zajišťovacích příkazů, které „likvidují i poctivé podnikatele“, kteří mohou být konkurenty koncernu Agrofert. Komentátor na jednu stranu připouští, že podezření z karuselových podvodů jsou vážnou věcí. Boj, jak si ho představuje Babiš, ale má své otazníky.

„Boj proti takovým podvodům nebude nikdy spravedlivý a čestný, pokud ho bude vést člověk, který má největší střet zájmů, jaký jsme tu v politice od listopadu 1989 ještě neměli. Jestli to neumí či nechce pochopit Miloš Zeman, měli by to nakonec vyřešit voliči. Jenže Zeman tím, co dělá, manipuluje s realitou a pomáhá šířit na veřejnosti bludné názory. Část voličů je proto dezorientovaná a neví, co je dobře a co špatně,“ nebere si servítky Kmenta.

Připouští, že se Zemanem „vořou“ jeho poradci a prezident sám o sobě zcela ztrácí veškerou soudnost. Podle novináře je klidně možné, že právě poradci Zemana obchodují své zájmy a vliv s Andrejem Babišem.

„Ve finále má tenhle "jedovatý koktejl české politiky" zničující dopad na řadu lidí - zejména pak na menší podnikatele, kteří nemají sílu ani prostředky, aby se Babišovu tlaku účinně bránili. I proto musím, bohužel, říct: Vítejte v Republice Kmotrů,“ dodává.

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš Jaroslav Kmenta

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy