Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr Ťok bude zvažovat změny v Českých drahách

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) zváží personální změny v orgánech Českých drah (ČD).

Ministr to řekl v pořadu Partie na televizi Prima. Uvedl, že již měl s managementem vážnou debatu o spolupráci do budoucna. Ministr Ťok nemá České dráhy pod kontrolou, uvedl předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura.

"Není dobře, když ministr vzkazuje přes média orgánům, které řídí, co bude dělat a jak to bude dělat," uvedl Ťok ke svému dalšímu postupu. Kroky nutné pro změnu ve vedení ČD jsou podle něj poměrně složité.

Stanjura míní, že ministr dopravy a vláda jdou Českým drahám na ruku. Odkládají soutěže, neotvírají trh pro konkurenci v osobní dopravě, prodlužují se smlouvy, dodal. "Trvám na tom, že my soutěžíme a chceme otevírat trh tak, jak to bylo schváleno vládou," reagoval Ťok.

Témata:  České Dráhy Dan Ťok

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy