Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé ze svých daní zaměstnávají Babiše, nikoliv naopak, udeřila politička

Andrej Babiš /ANO/, exministr financí
Andrej Babiš /ANO/, exministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková se ostře pustila do předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Prostřednictvím sociálních sítí mu připomněla, že jsou to občané, pro které má on sám pracovat. Podle ní ale realita svědčí o něčem jiném.

„Česká republika není Čapí hnízdo. Ve svém úvodu k programu předseda ANO vyzývá své spoluobčany, aby byli 'aktivní, hospodární a loajální zaměstnanci této skvělé rodinné firmy, která se jmenuje Česká republika',“ cituje Stehlíková slova Babiše na facebooku. 

Podle ní ale zapomněl dodat jednu důležitou věc. „Hlavním účelem rodinné firmy jako každé jiné je maximální zisk pro majitele - osobní profit je to, o čem Babiš sní, pokud náhodou nespí. Tyto sny nemají nic společného s realitou demokracie. Stát je nástrojem svrchované a suverénní vůle občanů a má sloužit svým občanům, nikoliv svému vedení,“ rýpla si do někdejšího šéfa státní kasy i místopředsedy vlády.

Poukazuje na to, že jsou to občané, pro které má Babiš pracovat. „Lidé ze svých daní zaměstnávají Babiše, nikoliv naopak. Nejsme zaměstnanci Babiše, naopak, my teprve rozhodneme ve volbách, jestli Babiše zaměstnáme. Zatím se jako ministr financí neosvědčil, je vyšetřován policií pro podezření z padesátimilionového dotačního podvodu. Zvolíme kozla zahradníkem?“ ptá se občanů někdejší ministryně.

Džamila Stehlíková je lékařka, univerzitní pedagožka a politička kazašské národnosti žijící od roku 1988 v České republice. V letech 2007až 2009 byla ministryní pro lidská práva a národnostní menšiny ČR ve druhé vládě Mirka Topolánka a v letech 1998 až 2010 zastupitelka města Chomutov. Byla také místopředsedkyní a členkou Strany zelených, od roku 2017 je místopředsedkyní LES.

Témata:  Andrej Babiš Džamila Stehlíková

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy