Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík (18) brutálně zavraždil babičku, zasadil jí 99 ran. Soud jej potrestal 17 lety vězení

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ústí nad Labem - Jakub Ševčík (18) si má za loňskou brutální vraždu své babičky v Dubí na Teplicku odpykat 17 let ve vězení. Mladík se k vraždě přiznal, detaily si ale nepamatuje.

Mladík podle Krajského soudu v Ústí nad Labem ženu zavraždil v jejím bytě v první polovině listopadu.Tělo bylo objeveno až za několik dní. Žena ležela pod vrstvou oblečení a přikrývek.

Vnuk svou babičku nejprve několikrát udeřil do hlavy lahví alkoholu. Poté ji dvěma noži začal bodat do hlavy, hrudníku, břicha, zad, ramen. "Poškozené způsobil pět tržně zhmožděných ran hlavy a 99 bodných a bodnořezných ran na hlavě, krku a trupu," popsal předseda trestního senátu Jiří Bednář.

Mladík tvrdí, že babičku napadl v afektu poté, co mu řekla, že je jako jeho otec. "Najednou jsem měl před očima tmu. Vím, že jsem použil flašku a nůž. Začal jsem ji bodat, myslím, že to bylo nožem z kuchyňské linky. Když jsem bodnul párkrát, tak pětkrát šestkrát, přestala se hýbat a vydávala zvuky," uvedl už dříve ve své výpovědi.

Podle soudu se mladík do bytu opakovaně vrátil a odnesl cenné věci a prodal je v zastavárně. Sedmnáctiletý trest je tedy souhrnný i za tyto krádeže.

Témata:  vražda Ústecký kraj soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy