Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak srazil na trati z Prahy do Ústí člověka

Vlakový přejezd, ilustrační fotografie
Vlakový přejezd, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Roztoky (u Prahy) - V Roztokách u Prahy srazil dnes odpoledne vlak ženu, která se pohybovala v kolejišti. Při nehodě zemřela, provoz na frekventované trati z Prahy do Ústí nad Labem a dále do Německa je omezen.

Dálkové vlaky jezdí sníženou rychlostí po jedné ze dvou kolejí, vyplynulo z informací policie, hasičů a Drážní inspekce.

Nehoda se stala zhruba v 16:45. Vlak jel z Prahy do Berlína. "Člověka srazil v místě, které je veřejnosti nepřístupné," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle policejní mluvčí Martiny Fejfarové při nehodě zemřela osmašedesátiletá žena, která zřejmě přecházela koleje.

"Na místě svým zraněním podlehla. Vypadá to na nešťastnou náhodu," uvedla Fejfarové. Okolnosti nehody policisté dál prověřují.

Web ČD uvádí, že omezení potrvá zhruba do 18:45, ale čas je pouze orientační. Odřeknuty byly vlaky v úsecích Roztoky - Praha-Libeň a Libčice nad Vltavou - Roztoky. Spoje z Berlína, do Děčína nebo Chebu mají 50 až 100 minut zpoždění. Veškeré omezení aktualizují ČD na svém webu.

Témata:  nehody vlaků vlaková neštěstí vlaky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy