Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znásilnil tři děti a dívku se pokusil zabít, soud mu potvrdil výjimečný trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Olomouc - René Nagy (45) z Třince si definitivně odpyká výjimečný trest 20 let za znásilnění tří dětí a pokus o vraždu jednoho z nich. Muž trpí pedofilií, musí se dle verdiktu podrobit ústavní sexuální léčbě.

Rozhodl o tom dnes olomoucký vrchní soud. Potvrdil tak rozsudek ostravského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal.

Muž nejprve vylákal pod různými záminkami v červenci a v srpnu 2016 v třineckém lesoparku do odlehlých míst dva chlapce. Tam je svlékl a osahával, chlapci se po nějaké době vysmekli a z místa utekli.

V září narazil v lesoparku na šestiletou dívku, která zde byla na vycházce se školní družinou. Pod záminkou ji odvedl pryč, svlékl ji do naha, dívka však začala křičet o pomoc a bránila se přitom klacíkem. Podle rozsudku ji muž poté začal tričkem rdousit a škrtit, až dítě upadlo do bezvědomí. Z místa poté odešel, nahou plačící školačku našla náhodná kolemjdoucí. Policisté muže dopadli záhy.

Nagy musí rodině napadené dívky musí zaplatit jako odškodné 300.000 korun. Nagy byl již v roce 1999 za podobný zločin odsouzen, dostal dva roky za pohlavní zneužívání. Uloženo mu bylo tehdy i ústavní ochranné léčení, které bylo následně změněno na léčení ambulantní.

Témata:  pohlavní zneužívání dětí pedofilové soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy