Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži z Děčínska hrozí výjimečný trest. Měl zabít 14letou dívku, její kamarádka přežila

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Děčín - Muž, který je obviněn z vraždy 14leté dívky a pokusu o vraždu její 16leté kamarádky, je ve vazbě. Dnes ho tam poslal děčínský okresní soud. Jednání trvalo tři hodiny. Podle právní kvalifikace případu hrozí muži 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

"Vazba byla navrhovaná jako vazba útěková a jako vazba předstižná, soud mému návrhu vyhověl a z těchto důvodů vzal obviněného do vazby. Pan obviněný vypovídal k věci poměrně obsáhle, uvedl státní zástupce Lukáš Otipka. K vazbě předstižné se přistupuje v případě, že by mohl dotyčný opakovat trestnou činnost, z níž je obviněn.

Muž (35) je stíhaný za vraždu spáchanou s rozmyslem. Policie ani státní zástupce nechtějí s ohledem na počátek vyšetřování a věk obětí uvádět další informace.

Obviněný podle svého advokáta Zdeňka Pánka činu lituje, vraždit prý nechtěl. Motiv, proč se tragédie stala, je nejasný, podle Pánka ale obviněný potvrdil, že nešlo o sexuální motiv.

Tragédie se odehrála v noci na neděli v Doubici, malé obci v Českém Švýcarsku. Obviněný muž tam několik posledních let žil. Mladší z dívek zemřela, starší s vážným zraněním odvezla záchranná služba do nemocnice. Muž, který dříve pracoval jako regionální novinář, se podle svých známých nedávno rozešel s přítelkyní a chtěl se z vesnice se stovkou obyvatel odstěhovat.

Témata:  vražda pokus o vraždu Ústecký kraj věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy