Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neviděli jste ho? Policie hledá mladíka, který na pražském Břevnově okradl důvěřivou seniorku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté pátrají po mladém muži, který 13. září okradl na pražském Břevnově ženu (87). Pod smyšlenou záminkou se dostal do jejího domu, kde ukradl 13 tisíc korun. Hrozí mu až dva roky vězení.

Kriminalisté dnes na webu zveřejnili video s podezřelým, a žádají veřejnost o pomoc s pátráním po jeho totožnosti.

Neznámý mladík či muž na svou oběť zazvonil a vydával se za souseda z vedlejší nemovitosti. Ženě namluvil, že se dostal do problémů s policií, a požadoval půjčku jeden tisíc korun, která ho prý může zachránit.

Seniorka legendě uvěřila a dotyčného pozvala dovnitř. "Její pohostinnost jí hledaný ale oplatil tím, že jí v nestřeženém okamžiku ukradl hotovost třináct tisíc korun a z domu utekl," popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Z domu pachatel natolik chvátal, že k úprku nepoužil vstupní branku, nýbrž přeskočil plot a odešel neznámo kam.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při identifikaci podezřelého. Veškeré informace lze volat na linku 158.

Témata:  krimi krádeže Praha

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy