Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž upadl do hypoglykemického šoku, pak ujel 15 km v protisměru

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Nový Jičín - Řidič (60) ujel v neděli na Novojičínsku v protisměru frekventované rychlostní silnice 15 kilometrů. Dechová zkouška vyloučila, že by byl opilý. Policisté zjistili, že silný cukrovkář prodělal hypoglykemický šok.

Hned několik řidičů policii v neděli oznámilo, že v protisměru na rychlostní komunikaci 1/48 jede osobní automobil. Policisté auto zastavili nedaleko obce Polom na Novojičínsku.

"Šedesátiletý řidič byl při jednání s hlídkou zmatený a dezorientovaný a vůbec nevěděl, že se jízdy v protisměru dopustil," uvedla mluvčí novojičínské policie Darina Knižátková.

Přivolaný lékař záchranné služby potvrdil, že muž prodělal hypoglykemický šok. "I proto musel být převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření," řekla mluvčí.

Do hypoglykemického šoku se dostávají diabetici, kterým klesne hladina krevního cukru pod kritickou mez. Pacienta ohrožuje na životě. Když jde o příliš výrazný pokles, může nastat i náhlé bezvědomí.

Témata:  řidiči cukrovka Moravskoslezský kraj doprava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy