Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otec při hádce pobodal syna. Od soudu si odnesl 8 let ve vězení

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Zlín - Krajský soud ve Zlíně dnes poslal na 8 let do vězení za pokus o vraždu Miroslava Němečka. 57letý muž vloni v srpnu zaútočil po hádce nožem na svého syna. Neunesl vzájemné problémy a synovy dluhy.

Objetím otce se synem a omluvou skončil dnešní soud. Happy end se ale nekonal - Miroslava Němečka eskorta odvezla do vězení. Podle soudu má ale na trestu lví podíl právě třiatřicetiletý syn. Statisíce utápěl v automatech, alkoholu a cigaretách.

"Rodina byla maximálně zadlužená právě nezodpovědným jednáním pana poškozeného," uvedl pro TV Nova státní zástupce Leo Foltýn. Napadený syn odmítl rozsudek komentovat.

Rodiče kvůli dluhům prodali dům a přestěhovali se do bytu. Jenomže dluhy pořád rostly. Loni v srpnu se oba muži pohádali. Vzájemně si vyčítali problémy, byli opilí. Sedmapadesátiletý muž vzal najednou nůž a třikrát syna bodl.

"To byl mžik. Mě nenapadlo, že ho něco takového chytne. Já nevím, jak to vypadalo," uvedla v srpnu 2015 manželka útočníka a zároveň matka oběti.

"Vidíte na tom hrudníku jen otevřenou ránu, která krvácí a píská z ní vzduch, protože tam došlo k poranění a kolapsu plíce," popsal zásah v centru Uherského Brodu zasahující lékař Jindřich Navrátil.

V kritickém stavu napadeného transportovali do Fakultní nemocnice v Brně. Vrtulník přistával dokonce na uherskobrodském náměstí. Obhajoba se snažila obvinění zmírnit: z pokusu o vraždu na ublížení na zdraví.

"Já jsem na tom měla tu obhajobu postavenou, soud bohužel se s tím názorem neztotožnil," uvedla pro TV Nova obhájkyně útočníka Petra Jadrníčková.

Ačkoliv Miroslavu Němečkovi hrozil minimálně desetiletý trest, šel soud pod trestní sazbu a Němečka poslal do vězení na osm let.

Témata:  soudy zbraně krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy