Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Stříbře hořel průmyslový sklad. Škoda se vyšplhá na statisíce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Stříbro - Celkem sedm hasičských jednotek v noci na úterý vyjíždělo na Tachovsko, aby zkrotily plameny šlehající z průmyslové budovy. Ačkoli se hasičům podařilo z větší části zachránit přilehlou kancelář logistiky a sklad, předpokládaná výše škod půjde do statisíců.

"V noci obdrželo operační středisko informaci o požáru v areálu stříbrské společnosti. Postupně na místo vyjelo sedm jednotek PO (místní profesionální i dobrovolní hasiči s jednotkami HZS Nýřany a Tachov, SDH Černošín, Kladruby a Svojšín)," uvedla mluvčí plzeňských hasičů Pavla Jakoubková.

Hořet začalo podle všeho v prostoru nakládky a vykládky u centrálního skladu, odkud se oheň šířil dál k budově kanceláře logistiky.

"Tuto budovu se podařilo hasičům od požáru z větší části odříznout, prohořela část střechy a žárem popraskaly okenní tabule. Plastovými dveřmi se dostal oheň do jedné skladové místnosti, kde poškodil palety se skleněnými lahvičkami," vysvětlila Jakoubková.

Plameny se podařilo hasičům zkrotit až po více než hodině. Ačkoli výše škod nebyla ještě stanovena, už teď je jasné, že půjde do statisíců.

"Jen na přístřešku se předpokládají škody kolem půl milionu korun. Další vysoká částka bude na uskladněném materiálu, v tuto chvíli ji ještě není možné odhadnout. Příčina vzniku požáru je v šetření," uzavřela mluvčí.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. května 2024 16:12

Olympijské příměří? Francie u Zelenského nepochodila

Každým dnem se blíží začátek letních olympijských her ve Francii, jejíž představitelé vyzvali Ukrajinu, aby zvážila příměří během sportovního zápolení. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj takovou výzvu odmítl. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy