Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Ústeckém kraji dnes padly teplotní rekordy

Počasí
Počasí
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Ústí nad Labem - V Ústeckém kraji dnes padly na osmi stanicích teplotní rekordy. V Kopistech na Mostecku bylo 23,7 stupně Celsia, což je zároveň nejvyšší teplota naměřená dnes v ČR.

V Kopistech dnes neodolal rekord z roku 2014, tehdy bylo 21,6 stupně. Ze stejného roku byl i dosavadní rekord 21,3 stupně v Teplicích, dnes si lidé v tomto severočeském lázeňském městě užívali teploty 22,4 stupně Celsia. Ke stejnému stupni vystoupala teplota v Žatci, kde byl pokořen rekord 21,2 stupně z roku 1993.

V Doksanech na Litoměřicku byl vyrovnán rekord z roku 2000, meteorologové dnes stejně jako před sedmnácti lety naměřili 21,5 stupně.

Teplo bude i v neděli, rekordy ale zřejmě kvůli déle trvající nízké oblačnosti už nepadnou, uvedla ústecká pobočka ČHMÚ.

Zítra bude v ČR jasno. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C, při mlze nebo nízkéoblačnosti kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C, na Šumavěkolem 18 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Témata:  teplotní rekordy Ústecký kraj počasí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy