Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi už kvůli volbám prosázeli skoro 80 milionům. Jedna osoba vsadila 50 tisíc na vítězství SPD

Tomio Okamura (SPD)
Tomio Okamura (SPD)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sázky na volby do Sněmovny se blíží 80 milionům korun, za poslední čtyři dny vzrostly o třetinu. Už minulý týden byl překonán rekord v politických sázkách, který dosud s 50 miliony držely prezidentské volby v roce 2013. Podle bookmakerů se do poslaneckých lavic dostanou zástupci osmi stran, tedy o jednu více než v roce 2013.

Favoritem nynějších voleb zůstává ANO (1,02:1), podle bookmakerů dostane zhruba 25 procent hlasů. Následují ČSSD a KSČM se zhruba polovičním podílem.

"Tento týden už volební sázkové šílenství propuklo naplno, nárůst zájmu proti minulému týdnu je opravdu dramatický. Například v pondělí byl v podstatě každý druhý tiket podán na některou z volebních sázkových příležitostí," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Podle něj se nejvíce sází na procentuální zisky jednotlivých stran, na vzájemné duely a také na konkrétní jména. "Nebývalé pozornosti se těší Dominik Feri (1,4:1), který v Praze za TOP 09 kandiduje z posledního místa," doplnil Šrain.

Na lídry stran, které bookmakeři nejvíce favorizují, kurzy nevypsány nejsou. Z ostatních je podle nich velmi pravděpodobné, že se do Sněmovny dostanou Václav Klaus mladší (ODS, 1,04:1), Milan Hnilička (ANO, 1,04:1), Karel Schwarzenberg (TOP 09, 1,2:1), Pavel Ploc (ČSSD, 1,2:1) a Miroslav Grebeníček (KSČM, 1,3:1).

Za nejpravděpodobnější bookmakeři považují, že ANO získá zhruba 25 procent hlasů, ČSSD a KSČM mezi 12 a 13 procenty, SPD mírně přes deset procent, ODS 9,5 procenta, Piráti 7,5 procenta, TOP 09 6,5 procenta a KDU-ČSL necelých šest procent. ANO podle bookmakerů zvítězí ve všech krajích s výjimkou Prahy a jižních Čech.

"Zajímavý je také Zlínský kraj, kde jsme favorizovali ANO, ale vše nasvědčuje tomu, že se věří KDU-ČSL a stále silné pozici Jiřího Čunka," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Ve Fortuně vsadil jeden z klientů 50.000 korun na vítězství SPD v kurzu 100:1. Tento týden přibyl tiket za 41.000 korun na výhru ODS za 90:1.

Zhruba pětina sázek jde na vítězství ANO také v Chanci. "Následují výhra ČSSD nad SPD, celkové vítězství KSČM a výhra SPD nad Piráty," dodala mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Témata:  sázení Tipsport Fortuna volby 2017 Tomio Okamura

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy