reklama

Členové skupiny chodili na předvolební mítinky, Říkají, že chtěli, aby všichni viděli, jak se chová Babiš a kandidáti ANO. „ANO si na aktivisty, kteří mají otázky na mítinku politické strany, volá policii!! Policie nečekaně opravdu přijede!! Chápete? My ne. Ještě není pozdě,“ uvádí skupina v popisku videa, které zveřejnila na sociálních sítích.

„Vypadněte, jděte pryč,“ křičí na videu Babiš na aktivisty, kteří mu pokládali dotazy. „Pro nás je důležité, aby lidé viděli...“ vysvětloval mu jeden z členů skupiny. „Pro mě je důležité, abyste vypadli,“ opáčil šéf hnutí ANO. Skupina uvádí, že chvíli na to dorazila na místo policie, kterou zavolala pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Přivolaní policisté uvedli, že aktivisté narušují akci. „Co to znamená? Když máme názor a ptáme se politika, narušujeme akci?“ zajímalo aktivisty. „Viděli jste, co děláme. Já jsem se s ním pouze bavil,“ nenechal se odbýt člen skupiny AUVA. Policisté ale trvali na tom, že Babiše dotazy otravoval. „A to je špatně?“ pokračoval dál.

Debata s policií ještě nějakou chvíli pokračovala, přivolaní strážci pořádku argumentovali tím, že si tam aktivisty někdo nepřeje. Poté policisté vyzvali aktivisty, aby prokázali svoji totožnost. Ti se ale nechtěli nechat a zajímalo je, z jakého důvodu by ji měli prokazovat. „Existuje tu podezření...“ začal policista. „Na co?“ opáčil mu aktivista, který policisty nařknul, že je to kvůli pouhému politickému názoru.

Po krátké diskuzi se do všeho zapojí další účastnice akce, která poukazuje na to, že „takhle to bude vypadat, až se Babiše dostane k moci“. „Ano, on si na nás zavolal policii a policie jedná ve prospěch ANO,“ přitakával jí aktivista. Policista argumentoval, že je nestranný, ani tím ale aktivisty neuklidnil.

„Dřív jsme bojovali proti účtenkám, ale teď už nás opravdu nebaví, jak a kdo to tu ovládá. Nechceme přihlížet socialismu, ani tomu, jak papaláši rozkrádají dotace! Chceme veřejnou diskuzi s Andrejem. K tomu jsme ho již několikrát vyzvali. Pořádáme akce, spanilé jízdy, demonstrace a další,-“ říká o sobě skupina.

Její video vyvolalo pořádný poprask, na facebooku ho vidělo téměř 360 tisíc lidí a více než 8600 lidí ho sdílelo. Přímo pod ním se pak rozjela bouřlivá diskuze, v níž řada diskutujících kritizuje postup policie, další se ale naopak policistů zastávali a poukazovali na to, že je jejich povinnost prověřit situaci, když je někdo zavolá.