Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš má důležitější věci, než sedět na poradách. Od Sobotky dostal vytýkací dopis

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) chce po ministru financí Andreji Babišovi (ANO) vysvětlení, proč se minulý týden nezúčastnil jednání o čerpání evropských dotací. Sobotka poslal Babišovi dopis, ve kterém mu také vytýká, že jeho úřad nezpracoval klíčový dokument. Informoval o tom dnes server IHNED.cz.

Předseda hnutí ANO se v den porady o dotacích sešel s lékaři v karlovarské nemocnici, o čemž informoval na sociálních sítích. Sobotkovi poté vzkázal, že má důležitější věci na práci než sedět na poradách.

Premiér Babišovi podle serveru ale vyčítá, že úředníci z ministerstva financí nedokončili audit, který je důležitý pro zahájení čerpání financí z Evropské unie.

Teď po něm chce, aby mu do 27. května předložil, co udělal pro zrychlení tohoto procesu. Zpoždění by totiž mohlo podle Sobotky ohrozit financování operačních programů. Babiš řekl, že premiérovi odpoví, uvedl server.

Témata:  Bohuslav Sobotka Andrej Babiš Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

18. května 2024 16:12

Olympijské příměří? Francie u Zelenského nepochodila

Každým dnem se blíží začátek letních olympijských her ve Francii, jejíž představitelé vyzvali Ukrajinu, aby zvážila příměří během sportovního zápolení. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj takovou výzvu odmítl. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy