reklama

Na kandidátce využil všechny čtyři preferenční hlasy. Neúspěch STAN si nepřipouští, očekává zisk mezi šesti až sedmi procenty hlasů.

"Jsme skromní, s tímto ziskem budeme spokojení. Jsem optimista," řekl ČTK Gazdík. Starosty podle něj do Sněmovny dostanou především voliči z Prahy a Středočeského, Zlínského, Olomouckého, Libereckého a Karlovarského kraje.

Neúspěch ve volbách si Gazdík nepřipouští. "Jeden významný umělec mi říkal, že máme sprint jak Usain Bolt. Skutečně v posledním týdnu zažíváme masivní příliv velmi významných voličů, kteří nás na sociálních sítích i osobně atakují a říkají, že budou volit Starosty. Určitě je to pan Svěrák, pan Uhlíř, David Vávra, David Koller a mnoho dalších," uvedl Gazdík.

Dnes se jako krajský radní zastavil na zlínském krajském úřadě, v nejbližších hodinách očekává doma v Suché Lozi návštěvu kamarádů z Prahy. "Půjdeme na vycházku, budu s rodinou. Zítra (v sobotu) odjedu jako celostátní předseda na vyhlášení výsledků do Prahy, kde budeme v napětí čekat, jak to dopadne," řekl Gazdík.

Původně měli Starostové kandidovat ve volební koalici s lidovci, od ní ale KDU-ČSL ustoupila kvůli obavám, že se nepodaří překročit desetiprocentní hranici nutnou pro vstup koalice do Sněmovny. Starostové následně odmítli návrh KDU-ČSL, aby i tak zůstali na lidoveckých kandidátkách. Do voleb jde tedy hnutí STAN samostatně. Ještě na společné kandidátce přitom Gazdík plnil roli lídra v Praze.