Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek má hlasování za sebou, volil ČSSD

Lubomír Zaorálek /ČSSD/, ministr zahraničních věcí
Lubomír Zaorálek /ČSSD/, ministr zahraničních věcí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava - Lídr ČSSD a ministr zahraniučí Lubomír Zaorálek odvolil dnes před 19:00 na Základní škole Jana Šoupala v Ostravě-Porubě. Novinářům řekl, že volil sociální demokracii.

"Jde nám o sociální a ohleduplný stát a určitou solidaritu ve společnosti. Hlavně bych si přál, abychom už nežili z nízkých mezd. A přál bych si, abychom po volbách našli spojence pro to, abychom skoncovali s tím, že se podbízíme levnou prací. A dělali něco proto, abychom prodávali také nápady a to, co vymyslíme, a ty výrobky dobře prodali a pak za to měli vyšší mzdy. Na to bych chtěl po volbách najít spojence a doufám, že se najdou," řekl Zaorálek. Sociální demokracie byla poslední čtyři roky nejsilnější vládní stranou.

Podle Zaorálka jde o to, aby se Česko chytilo v současném světě. "Právě proto, že svět se tak mění, tak je teď velice důležité, co uděláme. Jestli se spokojíme s tou levnou práci, anebo jestli si najdeme živobytí v něčem, co nás bude opravdu do budoucna dobře živit, protože to bude znamenat nějaké umění. My jsme země, která má 150 let tradici průmyslu, technických schopností a země, která je pořád velice slušně vzdělaná, a na to bychom měli vsadit svůj úspěch, ne na to, že se podbízíme levnou prací," řekl Zaorálek.

Témata:  volby Lubomír Zaorálek volby 2017

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy