Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek truchlí: Víc než 50 procent pro ANO, SPD a KSČM by byla porážka

Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha – V případě, že ANO, komunisté a hnutí Svoboda a přímá demokracie dohromady posbírají ve volbách víc než polovinu hlasů, bude to porážka, ať už se dostane TOP 09 do Sněmovny, nebo ne. Uvedl to šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek České televizi to po sečtení zhruba čtvrtiny volebních okrsků řekl, že z výsledků není nervózní, byť TOP 09 podle nich zatím nepřekročila pětiprocentní hranici a neobhájila by svou pozici ve Sněmovně.

„Je velmi pravděpodobné, že se voliči rozhodli, že nesystémové strany ANO, SPD a KSČM budou mít více než 50 procent. To je důvod k obavám bez ohledu na to, jaký bude výsledek TOP 09," řekl. Pokládal by to za neúspěch pro celou republiku.

O tom, zda bude pokračovat v čele strany, bude informovat v úterý předsednictvo. Zda bude kandidovat, aby pokračoval v čele TOP 09, řekne předsednictvu strany v úterý. Volební sněm má strana naplánovaný na závěr listopadu. „Na to rozhodnutí bude samozřejmě mít velký vliv i volební výsledek," konstatoval.

Pokles volebního zisku tradičních stran je podle něj trendem nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Témata:  Miroslav Kalousek TOP 09 volby 2017

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy