Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO by mělo nejdřív nabídnout spolupráci ČSSD a KDU-ČSL, říká Faltýnek

Jaroslav Faltýnek /ANO/
Jaroslav Faltýnek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - První místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek navrhne, aby hnutí ANO s nabídkou spolupráce primárně oslovilo své dosavadní koaliční partnery ČSSD a lidovce.

Mluvit o možné vládní spolupráci chce ale se všemi sněmovními stranami, a to na základě programových priorit. Premiérem by podle něj měl být šéf hnutí Andrej Babiš.

"Budu navrhovat, abychom oslovili všechny subjekty, primárně stávající koaliční partnery, ale bavit se chceme se všemi," uvedl Faltýnek. Připustil, že předvolební boj byl tvrdý a zazněla v něm stanoviska, v nichž bývalí koaliční partneři pokračování spolupráce odmítali. Proti koalici s ANO s trestně stíhaným Babišem se vymezovali i lídři opozičních stran.

Opětovné sestavení stávající koalice ale nepodporují všichni představitelé ANO. Například ministři Karla Šlechtová a Dan Ťok by se rádi vyhnuli spolupráci s lidovci. Šlechtová novinářům velmi důrazně řekla, že KDU-ČSL v koalici nechce.

Jednotně se špičky ANO staví ke spojenectví s SPD. Hnutí Tomia Okamury podle jejich vyjádření není přípustným partnerem. Představitelé ANO odmítají také spolupráci s komunisty.

Témata:  Hnutí ANO Sociální demokracie (SOCDEM) KDU-ČSL volby 2017 Jaroslav Faltýnek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy