Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo vyvede Zelené z krize? Po rezignaci Stropnického se rýsují noví kandidáti

Matěj Stropnický /SZ/
Matěj Stropnický /SZ/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Strana zelených bude řešit, kdo se stane předsedou strany po odchodu Matěje Stropnického v důsledku neúspěchu voleb. Volební sjezd bude v lednu.

Bývalá předsedkyně Strany zelených a starostka městské části Brno-Nový Lískovec Jana Drápalová by si přála, aby se o kandidaturu ucházel místopředseda a jihomoravský lídr Michal Berg.

Podle ní je úspěšným podnikatelem a stranu by sjednocoval. Berg ČTK řekl, že cítí zodpovědnost za letošní výsledek voleb, protože se podílel na kampani. Kandidaturu nevyloučil, ale nepovažuje ji ani za pravděpodobnou.

Drápalová uvedla, že zatím není žádné stanovisko jihomoravských Zelených a nesešlo se ani předsednictvo, ve kterém ani není členkou. "Sama za sebe mohou říct, že se neplánuji ucházet o funkci předsedkyně," uvedla Drápalová.

Berg má schopnosti k tomu, aby překonal příkopy a umožnil všem lidem různých názorových proudů ve straně, aby se cítili dobře. "Ukázal schopnosti řídit a organizovat věci a přesvědčovat lidi. Navíc jsme strana názorově pestrá, ale on by lidi spojoval, a to my potřebujeme," uvedla Drápalová.

Témata:  Strana zelených Matěj Stropnický

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy