Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman a jeho žena byli jediní, kdo ve svém okrsku hlasovali pro SPO

Odvolil i prezident Miloš Zeman
Odvolil i prezident Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman a jeho manželka Ivana byli ve svém volebním okrsku jediní, kdo hlasovali pro stranu, v ni je prezident čestným předsedou - pro Stranu práv občanů (SPO).

SPO získala celostátně zhruba 18.500 hlasů, což odpovídá 0,36 procenta voličů. Před čtyřmi lety, kdy strana ve svém názvu měla ještě dodatek zemanovci, získala SPO 1,51 procenta hlasů.

Zeman v rozhovoru se serverem Blesk řekl, že svým hlasem pro SPO chtěl udělat radost volebnímu lídrovi strany Františku Ringo Čechovi.

Zeman po odevzdání hlasu novinářům s poukazem na volební slogan SPO novinářům řekl, že "volil Čecha". Stejně se podle něj zachovala i jeho manželka.

Ve volební místnosti, kde odevzdali hlas, byli jediní dva, kdo SPO podpořili. "Já mám Frantu Ringo Čecha nesmírně rád, je to můj dobrý přítel a chtěl jsem mu udělat radost," řekl k tomu dnes Zeman.

Témata:  Miloš Zeman SPO- Zemanovci volby

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy