Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Faltýnek zůstane šéfem poslaneckého klubu hnutí ANO

Jaroslav Faltýnek /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Jaroslav Faltýnek /ANO/ a Vojtěch Filip /KSČM/ v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Poslanecký klub ANO nadále povede první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek (55).Klub se po víkendových volbách rozrostl ze 47 na 78 poslanců. Faltýnkovo zvolení do čela frakce se očekávalo, ministrem být nechtěl.

Faltýnek ještě před volbou před novináři připomněl, že má zkušenost z končícího volebního období. "Myslím, že se nám podařilo tým stabilizovat a vystupovali jsme v podstatě jako jednotný klub. A to je moje ambice i pro toto volební období," řekl. V končícím volebním období vedl sněmovní zemědělský výbor a byl členem organizačního výboru.

Místopředsedů bude mít klub sedm. Členové zvolili podle informací ČTK staronové poslance Romana Kubíčka, Josefa Hájka, Janu Pastuchovou a Jana Volného a sněmovní nováčky Pavla Pustějovského, Kláru Dostálovou a Jana Richtera.

Faltýnek dříve působil ve vedení skupiny Agrofert, kterou vlastnil předseda ANO a bývalý ministr financí Andrej Babiš. Skupinu převedl kvůli zpřísnění zákona o střetu zájmů do svěřenského fondu. Oba figurují mezi 11 lidmi, které policie obvinila v případu dotace na farmu Čapí hnízdo. Sněmovna vydala Babiše a Faltýnka ke stíhání na počátku září. Ve volbách mandáty obhájili, čímž se jim v plném rozsahu obnovila poslanecká imunita.

Témata:  Jaroslav Faltýnek Hnutí ANO Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy