Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se po víkendu sejde se zástupci ANO, ODS a Pirátů

Zámek Lány
Zámek Lány
Foto: CzechTourism.com

Praha - Prezident Miloš Zeman se příští týden sejde na zámku v Lánech se zástupci hnutí ANO, ODS a Pirátů. Pak budou následovat schůzky s ostatními šesti stranami, které se dostaly do Sněmovny. Ustavující schůzi dolní komoty parlamentu Zeman svolal na 20. listopadu, což je nejzazší termín.

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček již v úterý uvedl, že se Zeman 31. října sejde s předsedou ANO Andrejem Babišem a s kandidátem hnutí na předsedu Sněmovny Radkem Vondráčkem. Na schůzce hodlá prezident formálně pověřit Babiše jednáním o sestavení vlády.

Den poté dorazí do Lán zástupci ODS, 2. listopadu se uskuteční schůzka s představiteli Pirátů.

V dalším týdnu se prezident sejde se dvěma stranami: 6. listopadu přijedou do Lán představitelé hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), den po nich zástupci KSČM. V závěrečném týdnu před svoláním ustavující schůze Sněmovny zamíří do Lán postupně od pondělí do čtvrtka představitelé ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a Starostů a nezávislých (STAN).

Zatímco po jednání s Babišem plánuje prezident tiskovou konferenci, po schůzkách s dalšími stranami Zeman s oficiálním tiskovým výstupem nepočítá.

Témata:  Miloš Zeman Hnutí ANO ODS Zámek Lány Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

2. května 2024 18:59

Těžký úder pro Putina: Ukrajinské drony vyřadily rafinerie, Rusům už došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy