Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pirátská stran má zájem o funkci místopředsedy Sněmovny

Ivan Bartoš
Ivan Bartoš
Foto: Pirátská strana

Praha - Zástupci Pirátů sdělili na dnešním jednání s hnutím ANO svůj požadavek na funkci místopředsedy Sněmovny a předsedy výboru pro bezpečnost.

Zároveň odmítli koaliční spolupráci i případnou tichou podporu vlády, kterou má ANO sestavit. Po jednání to novinářům řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Z 20 priorit Pirátů se podle něj našla shoda v 15 bodech.

"Představili jsme zástupcům hnutí ANO naši strategii, která prostě vylučuje koaliční spolupráci i tichou podporu vlády, kterou má sestavit ANO," řekl Bartoš.

"A pak jsme se bavili o budoucím uspořádání Sněmovny s tím, že Pirátská strana bude chtít místopředsedu Sněmovny, padla otázka na námi preferované výbory, zaznělo tam od nás, že bychom chtěli předsedu bezpečnostního výboru," dodal. Pokud jde o požadavek na místopředsedu Sněmovny, jak řekl, soudí, že s tím problém nebude.

V případě návrhu změny jednacího řádu Sněmovny ubezpečilo ANO Piráty, že nejde o změnu na úkor krácení demokratických práv, ale že jde o úpravy odrážející přítomnost devíti politických stran ve Sněmovně, uvedl Bartoš. 

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy