Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD míří do opozice, zopakoval Zaorálek. Jednání s SPD změnu nepřineslo

Lubomír Zaorálek /ČSSD/, místopředseda sněmovny
Lubomír Zaorálek /ČSSD/, místopředseda sněmovny
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek po dnešním jednání s hnutím Svoboda a přímá demokracie zopakoval, že se sociální demokracie chystá do opozice. Zástupci obou uskupení probírali také programy, shoda je minimální.

S Tomio Okamurou a místopředsedou SPD Radimem Fialou mluvili představitelé ČSSD hlavně o ustavení Sněmovny. Konkrétní závěry schůzka neměla.

"Sledujeme to, abychom měli prostor pro opoziční práci," řekl Zaorálek, s nímž se jednání zúčastnil úřadující předseda sociální demokracie Milan Chovanec.

Okamura i Zaorálek podotkli, že mezi nimi panují velké rozdíly. "Opravdu máme jiné programy," konstatoval Okamura.

Zaorálek neřekl, zda by ČSSD podpořila do čela dolní komory nominanta vítězného hnutí ANO Radka Vondráčka, nebo kandidáta druhé ODS Petra Fialu. Pro sociální demokracii podle Zaorálka nejde o zásadní věc, kterou by řešila, strana v tom není klíčový hráč.

Témata:  Lubomír Zaorálek Tomio Okamura Sociální demokracie (SOCDEM) Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy